top of page

Recensie Floris

IMG-2857.jpg

Fitness recensie

In november 2019 heb ik een herseninfarct gehad. Ik ben serieus gaan revalideren. Dat was nodig want met mijn linkerkant kon ik weinig meer. Na eerst zelf geoefend te hebben, en langzaamaan weer proberen te gaan werken, bleek dat dit wel erg lastig was.

 

Omdat ik mij zeer zwak voelde en bang ben/was dat, als ik niet serieus aan mezelf zou gaan werken, een tweede herseninfarct niet ondenkbaar zou zijn (en misschien wel fataal voor mij zou kunnen aflopen). De reden was dus simpel voor mij om te gaan sporten: zo gezond mogelijk worden.

 

Uiteindelijk kwam ik in december 2022 via mijn vrouw en zoon bij Move Optimal terecht. Toen ik begon bij Move Optimal, kon ik niks. Ik was totaal niet sterk: zelfs een Squat (zonder extra gewicht) lukte nog niet 5x achter elkaar. Daarnaast had ik een zeer zwakke linkerknie. Hiervoor lukte beenoefeningen mij amper om uit te voeren. Dus, je kan best stellen dat ik me zeer zwak voelde, en snel moe was.

 

Wat ik van de begeleiding van Move Optimal kan ik zéér kort zijn: Rafid en Martijn zijn de reden dat ik bij Move Optimal train. Leuke jongens en lomp sterk. Ze zijn betrokken bij je en daardoor krijg ik het gevoel dat ik alle aandacht krijg die ik nodig heb.

 

Ik ben voordat ik naar Move Optimal ging ook eens wezen kijken bij Basic Fit. Ik ben direct weer weg gegaan. Ongeïnspireerde tent is dat. De commercie druipt er van af. Ze geven niks om de mensen die komen trainen. Bij Basic Fit telt alleen jouw portemonnee.

 

Toen ik voor het eerst bij Move Optimal kwam, kon ik amper (zonder hulp) van de bank af. Nu, een half jaar later, Squat ik 35kg, 3 series van 15 herhalingen. Is dat progressie of wat?

 

Het is erg fijn dat Martijn en Rafid elkaar zo perfect aanvullen. Martijn is bijvoorbeeld de man die goed weet te vertellen over je lichaam, hoe iets werkt, en wat je daarbij nodig hebt. Rafid is degene die mij pusht: “Techniek Floris, denk aan je techniek.”

 

Bij Move Optimal zit ik hier erg op mijn plek. Ik was vroeger iemand die niet aan sport deed en dus ook niet bij de sportschool langs kwam. Nooit heb ik kunnen denken dat ik nog eens zo fanatiek zou gaan sporten, en het ook zo leuk zou gaan vinden. Natuurlijk, ik moet het zelf doen. Iedereen moet het zelf doen, maar begeleiding is alles.

 

Ik ben nu 66 jaar en best wel wat strammer aan het worden. Vervolgens komt Rafid met de “Turkish Get-Up” oefening. Man, wat een lastige oefening, maar het helpt wel. Ik kan nu weer veel soepeler en sneller opstaan. Wat een verandering.

 

Ik merk ook dat ik sterker buiten Move Optimal ben. Nu maak ik weer dagen van 6 werkuren. Voordat ik begon met trainen, was ik totaal gesloopt na 4 uurtjes werken. Deze lofzang komt totaal eerlijk uit mijn hart. Ik ben deze jongens dankbaar (nee, ik krijg hier niet voor betaald, dit is geen sluik reclame).

 

- Floris -

bottom of page