top of page

Kirsten & Frits

image_50431489.JPG

Personal Training recensie

"Ruim een jaar geleden besloot Frits dat hij blijvend wilde afvallen en zich fitter voelen. Alleen lukte dit niet zo goed. Hij had een steuntje in de rug nodig. Hij kende Martijn en Rafid van Fitland en wist dat ze voor zichzelf waren begonnen. Dat ze ook PT gaven. Dit was hopelijk net het steuntje in de rug dat hij nodig had. 

Omdat Frits zo enthousiast was over zijn voornemens, werd ik ook geënthousiasmeerd. Ik liep al een tijdje hard, maar bleef een beetje kwakkelen met blessures. Hoe voorzichtig mijn opbouw in de training ook was. Na een hardloopanalyse bleek dat het vooral een kwestie was van opbouwen van bepaalde spieren. Bij deze opbouw kon ik wel wat hulp gebruiken. 

Ook bij het doorbreken van mijn niet zo gezonde eetpatroon kon ik wel wat hulp gebruiken. Wanneer ik het erg druk had, greep ik snel naar makkelijke producten met veel sneller suikers. Dan voelde ik me even wat energieker, maar was daarna uiteindelijk vermoeider door de suikerdip. Alleen lukte het me niet dit patroon te doorbreken.

Al snel ontstond het plan het jaar goed te beginnen en samen te starten met PT. Dit is ons erg goed bevallen. Sinds januari vorig jaar trainen we met veel plezier 2 keer in de week.

Eén keer in de week zelfstandig en één keer in de week hebben we samen PT. Eerst van Rafid en nu van Martijn. 

 

De begeleiding van zowel Martijn als Rafid is erg prettig. Rafid is van de details, het goede luisteren en de techniek.  

Martijn probeert je altijd op te zwepen en wil grote stappen maken. Door hun verschillende karakters en aanpak leveren ze een goed totaal pakket. 

 

Frits is na een jaar begeleiding in voeding en training, 20 kilo lichter en voelt zich stukken fitter.

Ik loop nu een jaar hard zonder blessures en heb een gezonder eetpatroon. Hierdoor voel ik me een stuk energieker. Bijkomend voordeel van beter eten en trainen is, dat ook ik ben afgevallen. Ben ruim 15 kilo lichter. Moet er nu soms tegen eten om niet meer af te vallen. Wie had dat ooit gedacht.  

 

Ik heb ook een aantal dingen geleerd die ik van tevoren niet had verwacht. Van Rafid heb ik bijvoorbeeld geleerd beter te luisteren naar mijn lijf. Weet nu dat mijn schouders vooral door spanning vast gaan zitten. Hierdoor kan ik beter mijn grenzen aangeven. Het trainen helpt hierbij ook goed. Ik merk het nu gelijk wanneer ik het weer te druk heb. Mijn aandacht vliegt dan alle kanten op. Tijd om ergens anders wat meer op de rem te gaan staan. Het focussen op de training geeft me dan rust. Van Martijn heb ik geleerd dat ik de neiging heb me soms wat te gaan verstoppen. Dat doe ik vooral wanneer ik wat minder lekker in mijn vel zit. Door dit te benoemen ben ik me hier bewust van geworden en doe ik het minder.

 

Kortom door te trainen bij Move Optimal onder goede begeleiding, met afwisselende op maat gemaakte passende trainingsschema’s, hebben we veel plezier gekregen in krachttraining en ons eetpatroon blijvend kunnen verbeteren. Hierdoor voelen we ons stukken beter en willen we niet meer anders. We gaan vast nog jaren door."

- Kirsten & Frits -

bottom of page