top of page

Rinus

365150583_757060539765920_5600813853722523140_n.jpg

Personal Training recensie

"Ik ben nu anderhalf jaar bij Move Optimal aan het sporten. Hernieuwd sporten moet ik zeggen want zo'n zes jaar geleden ging mijn fysieke gezondheid steeds verder achteruit. Tot het moment dat iedere dag een verrassing was welke belasting nog zou lukken. Soms was dat best veel maar veel vaker dan mij lief was waggelde ik na bukken, draaien of lichte inspanning kreunend en steunend als een gebroken oude man door het huis. Bukken ging eigenlijk niet meer zonder dat het in mijn rug schoot.

Maar het was niet slechts één ongemak dat mij het sporten nagenoeg onmogelijk maakte. Een bizarre combinatie van opeengestapelde blessures en andere jarenlang zorgvuldig opgebouwde lichamelijke 'schade' inclusief wat zenuwschade maakten dat het lichaam steed indringender aangaf; het is nu wel klaar. En ging daarom bijna dagelijks in staking. Zeer demotiverend.

Fysiotherapie, dry needling, accupunctuur, massages enz. hielp allemaal niet of slechts heel even. Met een lang intensief sportverleden en zwaar beroep achter de rug wist ik heel goed hoe laat het was. Het lijf wilde niet meer en ging steeds weer en steeds sneller stuk. Heel frustrerend en ik had het sporten bijna opgegeven. Bijna, omdat ik wist dat bewegen uiteindelijk toch de sleutel naar herstel is en krachttraining daarbij het middel. De zware pijnstillers wilde ik niet maar heb ik een keer moeten gebruiken toen ik op kantoor geen kant meer op kon door ondraaglijke pijn.

Rafid en Martijn kende ik al voordat ze Move Optimal startten en we trainden ook wel eens samen. Geen branieschoppers of spiegelstaarders. Wel serieus, hard trainen en passende aandacht voor uitvoering en individuele mogelijkheden. Geen oordeel over anderen en wel oog en oor voor wat jij wilt en lichamelijk kan. Niet meer mensen in de zaal dan dat er goed begeleid kunnen worden. Een trainingsmentaliteit die mij past. Ik besloot sporten met persoonlijke training nog een kans te geven.

Anderhalf jaar werken Rafid en ik nu samen aan herstel en progressie. Heel blijven en stapje voor stapje beter en sterker bewegen is het uitgangspunt. En dat gaat wonderbaarlijk goed. Heel rustig zijn we begonnen met het identificeren en weghalen van zwakke plekken en zo eerst de basis op orde te brengen. Rafid begrijpt hoe dun de lijn kan zijn en daarom wordt alles rondom de trainingen en opvolgende schema's besproken. Inclusief voeding. Als je dat wilt. Goed luisteren, aandacht voor goed bewegen en niet te snel te veel. Progressie boek je in maanden, jaren zelfs en niet in weken wist ik.

Toen ik bij Move Optimal begon durfde ik nergens op te hopen. Doelstellingen of verwachtingen op sportvlak had ik al helemaal niet meer. Ik wist wat ik ooit kon. Explosief werken wilde het lichaam niet meer. Ondanks dat ik op goede dagen veel kon verzetten was ik in mijn ogen geen schim van het verleden en dat was ook een mentaal dingetje geworden. Martijn en Rafid hebben door hun aanpak mij geholpen weer vertrouwen te krijgen in eigen lichaam en mogelijkheden. En het lichaam heeft er zelf ook weer vertrouwen in want het gaat niet langer bij het minste of geringste protesteren. Als ik nu moeilijk de trap afloop komt dat door een zware en gedegen training. Heerlijk dat dat gevoel er weer is.

Ik kijk weer vooruit, stel per kwartaal en verder doelen. Grenzen zullen er zijn maar nu niet langer vanuit remmend blessureleed of de angst daarvoor. Mentaal zit het weer goed tussen lichaam en geest. Door de persoonlijke Move Optimal aanpak ga ik nog steeds iedere week vooruit. Niet ontevreden."

- Rinus

bottom of page